Firma jõulupeo korraldamine esimest korda – mida tuleb kindlasti arvesse võtta?

Peagi on käes aasta oodatuim aeg, mil lisaks peredele-sõpradele saavad kokku ka ettevõtete kollektiivid, et tähistada üheskoos möödunud aasta saavutusi ja tänada töötajaid pühendumise eest.

Esimest korda jõulupeo korraldamine võib tunduda keeruka ülesandena, mis nõuab hoolikat läbimõtlemist ja planeerimist. Õnneks oled õiges kohas! Sellest artiklist leiad inspiratsiooni ja häid soovitusi, millele kõigele võiks esimese jõulupeo korraldamisel mõelda.

Loodame, et aitame kujunda jõulupeost meeldejääva sündmuse!

 

Miks on tarvis firma jõulupidu varakult planeerida ja valida kuupäev eriti hoolikalt?

Jah, peo toimumise päev tuleb selgeks teha vägagi varakult, et oleks piisavalt aega üksikasjade planeerimiseks.

Enamik inimestest teeb detsembri pikkadeks pühadeks pere ja sõpradega puhkuseplaane, nii et kui pidu on jõululaupäevale liiga lähedal, ei pruugi paljud kolleegid sellest paraku osa võtta.

Esmakordsele võõrustajale soovitame valida sobiv kuupäev mõnda aega enne jõule.

Kindlasti tasub arvestada kolleegide graafikuga ning vältida oluliste tööperioodidega kattumist, mis võib töötajatele koormavaks osutuda.

Samas on tähtis, et firma jõulupidu toimuks ajal, kui jõulutunne on kõigil juba hinges ja osalejad saavad täiel rinnal pidulikust õhkkonnast osa võtta.

Niisiis on optimaalne valik vahemikus novembri lõpust detsembri keskpaigani, kuid lõpliku otsuse peaks tegema lähtuvalt oma ettevõtte ja töötajate eripärast.

 

Eelarve piiride ületamist tasub pigem vältida

Kõige suurem oht esmakordsetele peokorraldajate puhul on see, et paljud kalduvad oma kavandatud eelarvest oluliselt üle minema, kuna ollakse niivõrd põnevil soovist korraldada “parim pidu üldse”.

Kuid edukad peod ei pea olema liialt kallid.

Parim viis liialduste vältimiseks on eraldada jõulupeole kindel eelarve.

See muudab lihtsamaks üldise eelarve jaotamise väiksemateks summadeks, mis on mõeldud toitlustuse, kaunistuste, asukoha, kingituste, jms jaoks.

 

Maitsvad road on igal jõulupeol peaosas

Toitlustus on oluline igal üritusel, kuid jõulupidudel on toit iseäranis tähtsal kohal. Kui road on maitsvad ning kõigi külaliste vajadustega arvestavad, on see juba enam kui pool võitu.

Toitlustamise planeerimine algab menüü koostamisest. Tähtis on arvestada erinevate maitse-eelistuste ja piirangutega.

Pakkuda võiks mitmekesist valikut eelroogadest, pearoogadest, kõrvalroogadest ja magustoitudest, et kõigil oleks võimalik leida midagi, mis neile meeldib.

Alati on hea mõte arvestada taimetoitlaste, veganite, gluteeni- ja laktoositalumatusega inimeste vajadustega, et kõik külalised saaksid nautida maitsvat toitu.

 

Dekoratsioonid jõulumeeleolu loomiseks

Toitlustamise puhul tuleb erilist tähelepanu pöörata ka toidu serveerimisele ja esitlemisele.

Näiteks võiks kujundada stiilse jõululaua, kasutades dekoratiivseid elemente, et luua meeldejääv jõulukujundus.

Kaunilt kaetud laud loob piduliku meeleolu lausa hetkega ning annab edasi hoolikalt valitud temaatikat või jõulutraditsioone.

 

Kaunistused loovad õige jõulutunde

Seega on alati omal kohal jõuluteemalised elemendid nagu küünlad, jõuluehted, tulukesed ja roheliste okstega kaunistused.

Lisaks tasub veenduda, et lauakatted ja nõud sobiksid ürituse üldise stiiliga ning kõik kokku looks hubase tunde, mis kutsuks külalisi mõnusalt aega veetma.

Samuti võib kaaluda isikupärastatud kaartide või kingituste lisamist laua kujundusse, et näidata külalistele nende erilist tähtsust.

Kõik niisugused detailid üheskoos aitavad muuta firma jõululaua tõeliseks elamuseks, mis niipea ei unune.

 

Kas kaasata professionaalne toitlustusfirma või korraldada toitlustus ise?

Toiduga seonduvat planeerides tuleb juba varakult teha otsus, kas kaasata ürituse läbiviimisesse spetsiaalne catering-teenus või korraldada toitlustamine iseseisvalt.

Cateringiga tegelev ettevõte pakub palju eeliseid, mis muudab peo korraldamise oluliselt lihtsamaks ja professionaalsemaks.

Cateringil on tihtipeale laiem valik toite ja menüüsid, mis aitab kohandada toiduvalikut vastavalt külaliste vajadustele ja soovidele.

Asjatundjatel on kogemused erinevate maitsete ja toidueelistustega, sh taimetoitlus, veganlus, gluteenivabad road ja muud soovid.

 

Catering vähendab korraldamise vaeva

Vähem oluline pole ka see, et catering vastutab nii toidu valmistamise kui ka serveerimise eest ise.

Professionaalne meeskond tagab, et toit jõuab külaliste lauale värskelt ja maitsvalt ning serveerimine toimub sujuvalt ning asjatundlikult. See vähendab jõulupeo läbiviija korralduskoormust ning lubab keskenduda teistele ürituse detailidele.

Mõistagi tuleb arvestada, et cateringi teenus võib olla hinnalisem kui toitlustuse iseseisev korraldamine. Seega võiks hinnapakkumised hoolikalt läbi vaadata ning veenduda, kas catering mahub firma jõulupeo eelarvesse.

 

Korralik külaliste nimekiri teeb paljud otsused lihtsamaks

Sõltuvalt sellest, kui suur või väike jõulupidu olema saab, on mõttekas koostada peo planeerimise algusetapis külaliste nimekiri. See moodustab paljude otsuste puhul vägagi tähtsa aluse.

Esiteks aitab korralik nimekiri tagada, et kõik ettevõtte töötajad saavad kutsutud ja tunnevad end kaasatuna ühisesse sündmusesse.

Külaliste nimekiri võimaldab hinnata osalejate arvu, mis on oluline nii toitlustuse kui ka sobiva asukoha valimisel. Lisaks aitab nimekiri vältida võimalikke unustamisi või topeltkutsete saatmist ning tagab sujuva ja organiseeritud jõulupeo.

Peale selle võimaldab külaliste nimekiri mõelda läbi erivajadustega inimeste osaluse. On ju üsna tõenäoline, et keegi vajab rohkem tuge või kohandusi.

 

Milline on hea peopidamise asukoht?

Firma jõulupeo jaoks sobiva asukoha leidmine on samuti üks tähtsamaid otsuseid, mis mõjutab ürituse üldist atmosfääri ja osalejate kogemust.

Esimene samm on mõistagi arvestada kollektiivi suurusega.

Kui tegemist on väiksema seltskonnaga, võib kaaluda firma enda kontoriruumide kasutamist või hubase restorani rentimist. Suurema kollektiivi puhul võib kaaluda suurema saali või isegi konverentsikeskuse rentimist, et tagada kõigile piisavalt ruumi ja mugavust.

Lisaks suurusele on oluline arvestada ka asukoha ligipääsetavusega.

Hea ühistranspordiühendus ja piisavalt parkimisvõimalusi või transfeer on olulised, et kõigil külalistel oleks lihtne üritusele saabuda.

 

Hubane või luksuslik õhkkond?

Veel üks kaalutlus on ürituse temaatika ja stiil.

Kui soovid luua intiimse ja hubase õhkkonna, võib eelistada mõnda mõnusat restorani või isegi ajaloolist mõisakompleksi.

Kui aga on plaanis midagi suuremat ja glamuursemat, võib otsustada kaasaegsema lokaali kasuks, mille võimalused on laiemad.

Peale selle võiks mõelda, kas oluline on pakkuda külalistele ka ööbimisvõimalust. Kui mõned külalised peavad tulema kaugemalt või soovivad pidu nautida kauem, võib hotellil või konverentsikeskusel olla eelis. See tagab ka ohutu kojusõidu, eriti juhul, kui üritusel tarbitakse alkoholi.

 

Parim meelelahutus firma jõulupeole

Kuidas aga lahutada külaliste meelt, kui kõhud on kenasti head ja paremat täis söödud, aga kõik ootavad justkui midagi enamat?

Kui ettevõtte eelarve on üsna piiratud, siis võib lihtne ja stiilne muusikaline esitlus olla suurepärane valik, samas kui suuremad eelarved lubavad luua tõeliselt ainulaadseid elamusi, näiteks lummava mustkunstietenduse või lõbusa stand-up komöödia.

Üldiselt on meelelahutuseks lõputult palju ägedaid valikuid – DJ, karaoke, fotoboks, mälumäng, live-bänd jne.

Olenemata sellest, millise meelelahutuse kasuks lõpuks otsustad, kindlasti tasub enne veenduda, et see sobiks ürituse temaatikaga ja oleks tore võimalikult paljude osaliste jaoks.

 

Niisiis võib firma jõulupeo korraldamine olla inspireeriv väljakutse, eriti neile, kes sellega esimest korda kokku puutuvad.

Ürituse edukaks õnnestumiseks on võtmetähtsusega hoolikas planeerimine ja ettevalmistus.

Et korraldamine ei muutuks aga liialt stressirohkeks, võtab toitlustuse meeleldi enda kanda AB Catering. Tee oma firmapeost meeldejääv sündmus koos AB Cateringiga – maitsev toit, professionaalne korraldus!

Scroll to Top